Poprad vyhral v Košiciach 3:2, blysol sa Tomas

06.11.2012 Celý región

Košice 6. novembra (TASR) - Úvod patril hosťom, ktorí sa už v 2. minúte mohli dostať do vedenia, Tomas mieril z ideálnej šance do nekrytej časti Halákovej bránky, lenže košický gólman zázračne zachránil. Potom sa hral na obidvoch stranách rýchly, kombinačný hokej bez šancí, hoci domáci hrali dvakrát presilovku. O vedúci gól v zápase sa postarali Popradčania a to v 17. minúte, keď hrali prvú presilovku a hneď ju využili. Po skvelom vyšachovaní brániaceho košického kvarteta sa k puku dostal nekrytý Hvila.

HC Košice - HK Poprad 2:3 (0:1, 2:2, 0:0)
Góly: 24. Jenčík, 29. Richard Huna - 28., 33. Tomas, 17. Hvila
Rozhodovali: D. Konc - Gajan, Tornay
vylúčení: 2:4, navyše: Nikillä (Poprad) 10 minút za nešportové správanie
presilovky: 1:1
oslabenia: 0:0
3866 divákov
 
Košice: Hylák - Michal Novák, Šeda, Deyl, M. Macejko, Matúš Chovan, M. Takáč - Spilar, Marek Slovák, R. Jenčík - P. Svitana, Róbert Huna, Richard Huna - Š. Novotný, T. Marcinko, Jokel - Marcel Haščák, Mlynarovič, Pašek
Poprad: Nikkilä - M. Šterbák, J. Špelda, Kovačevič, D. Kramár, M. Kurali, Pentikäinen - Vandas, Klouda, Hvila - D. Buc, Koskinen, R. Tomas - Matúš Paločko, S. Takáč, Sabolič - Gápa, Homa, Gríger 

V druhej 20-minútovke domáci pridali na rýchlosti, zvýšili útočnú aktivitu a v 24. minúte sa dočkali vyrovnávajúceho gólu. Na trestnej lavici sedel Pentikainen a Jenčík po samostatnej akcii vyrovnal. Potom sa mohol do streleckej listiny zapísať aj Haščák, ale v dobrej šanci nemieril presne. Hostia sa spoliehali na rýchle kontry a v 28. minúte košická obrana nechala voľného Tomasa a ten dostal opäť svoj tím do vedenia. O minútu na to bolo znovu vyrovnané, keď Richard Huna zblízka prepasíroval puk medzi betóny popradského brankára Nikkilu. Hostia sa však nevzdávali a po dôraznom atakovaní košických hráčov sa cez Hyláka preštrikoval Tomas a po tretí raz dostal hostí do vedenia.


V záverečnej tretine domáci zvýšili útočný tlak na maximum a takmer celú 20-minútovku sa hralo pred bránkou Popradu. Lenže hostia dôslednou obranou i dôrazom v osobných súbojoch eliminovali všetky útočné pokusy Košičanov. Snažili sa brániť jednogólové vedenia a až v závere sa odhodlali zaútočiť. V 58. minúte sa do dobrej pozície dostal Paločko, ale trafil len ľavú žrd Hylákovej bránky. K vyrovnaniu domácim nepomohla ani minútová power play.

Hlasy trénerov:

Radim Rulík, tréner Košíc: "V úvodnej tretine nám chýbalo potrebné nasadenie. Zlepšili sme až v druhej 20-minútovke, vyrovnali na 2:2 a vrátili sa do zápasu. V záverečnej tretine bola z našej strany veľká snaha o vyrovnanie, ale nepodarilo sa nám streliť gól a záverečný tlak sme nevyužili."

Jozef Škrak, tréner Popradu: "Nakoľko nám chýbali štyria hráči zo základnej zostavy a Košičanom chýbali viacerí obrancovia, do Košíc sme prišli s určitými taktickými zámermi. Snažili sme sa eliminovať útočnú silu domácich, ktorá je veľká. Dobrým bránením stredného pásma sme to dokázali. Košičania dvakrát vyrovnali, dobrou defenzívnou hrou sme im nedovolili streliť tretí gól a zápas sme dotiahli do víťazného konca."
 
 
 

Vyberte región